Po 10-ročnom chlapcovi pátra aj vrtuľník ministerstva vnútra

14.07.2006 Poprad

Západné Tatry/Poprad 14. júla (TASR) - Od štvrtka, keď sa v oblasti Ostredku v Západných Tatrách rozbehlo pátranie po stratenom 10-ročnom chlapcovi sa do akc...
Západné Tatry/Poprad 14. júla (TASR) - Od štvrtka, keď sa v oblasti Ostredku v Západných Tatrách rozbehlo pátranie po stratenom 10-ročnom chlapcovi sa do akcie zapojilo doposiaľ 70 až 80 ľudí. Podľa riaditeľa napoludnie pátrací tím opäť posilnili a ak nebudú úspešní, tak ich rady rozšíria aj popoludní o 16. hodine.

V oblasti Ostredku v Západných Tatrách sa stratil 10-ročný chlapec, po ktorom od štvrtkového večera pátrajú záchranári i policajti. Riaditeľ Horskej záchrannej služby (HZS) Jozef Janiga pre TASR uviedol, že hneď po oznámení odišla na miesto skupina záchranárov HZS, ktorí v spolupráci s dobrovoľníkmi celú noc pátrali v danej lokalite.
\"Dnes sme pátraciu akciu posilnili. Skoro ráno bol nasadený aj vrtuľník letky ministerstva vnútra, ktorý prostredníctvom termokamery prepátral túto oblasť. Žiaľ, neúspešne. V lesnom poraste je nasadenie vrtuľníka problematické. Ak pátranie nebude úspešné, v sobotu ráno vrtuľník zopakuje pátrací let, \" uviedol Janiga.
Napoludnie opäť posilnili skupinu tak, aby bol do pátrania zapojený čo najväčší počet ľudí. \"Oslovili sme dobrovoľných záchranárov z oblasti Vysokých, Nízkych i Západných Tatier. O pomoc sme požiadali policajtov s pátracími psami, \" konštatoval riaditeľ. Dodal, že predpoludním bolo v akcii vyše 50 ľudí.

Doplnené:

Západné Tatry/Poprad 14. júla (TASR) - Bezvýsledne pokračuje pátranie záchranárov po 10-ročnom chlapcovi z Prešova, ktorý sa stratil vo štvrtok popoludní v oblasti Ostredku v pohorí Západných Tatier, okres Liptovský Mikuláš. Pátranie po chlapcovi dnes popoludní sťažoval silný dážď a vietor, ktorý sprevádzali búrky.
Podvečer, približne o 17.00 h bolo v teréne asi 20 ľudí. Pátrania sa zúčastňujú záchranári Horskej záchrannej služby (HZS) z piatich oblastných stredísk, Polícia SR, dobrovoľní záchranári Horskej služby na Slovensku a Tatranskej horskej služby, povedal pre TASR službukonajúci HZS v Žiarskej doline Dušan Trizna.
Riaditeľ HZS Jozef Janiga uviedol, že včera hneď po oznámení odišla na miesto skupina záchranárov HZS, ktorí v spolupráci s dobrovoľníkmi pátrali celú noc zo štvrtku na piatok v danej lokalite.
\"Počas dňa sme pátraciu akciu posilnili. Skoro ráno bol nasadený aj vrtuľník letky ministerstva vnútra, ktorý prostredníctvom termokamery prepátral túto oblasť. Žiaľ, neúspešne. V lesnom poraste je nasadenie vrtuľníka problematické. Ak pátranie nebude úspešné, v sobotu ráno vrtuľník zopakuje pátrací let, \" uviedol Janiga. Dodal, že do akcie sa doposiaľ zapojilo okolo 70 ľudí.

Doplnené:

Bezvýsledne pokračuje pátranie záchranárov po 10-ročnom chlapcovi z Prešova, ktorý sa stratil vo štvrtok popoludní v oblasti Ostredku v pohorí Západných Tatier, okres Liptovský Mikuláš.
Chlapec bol v letnom tábore v Račkovej doline. Od skupiny sa vzdialil počas túry. Pátranie po ňom bude pokračovať aj v noci z piatka na sobotu. \"V teréne bude asi desať ľudí, ktorí budú kontrolovať turistické chodníky, ak by sa chlapec objavil, \" povedal pre TASR riaditeľ Horskej záchrannej služby (HZS) Jozef Janiga. Poznamenal, že v sobotu zorganizujú ešte väčšiu pátraciu akciu ako bola dnes a znovu použijú vrtuľník.
Pátranie po nezvestnom chlapcovi sťažoval dnes popoludní silný dážď a vietor, ktorý večer utíchol. Podvečer, približne o 17.00 h, bolo v teréne asi 20 ľudí. Pátrania sa zúčastňovali okrem záchranárov HZS z piatich oblastných stredísk, aj Polícia SR, dobrovoľní záchranári Horskej služby na Slovensku a Tatranskej horskej služby, uviedol službukonajúci HZS v Žiarskej doline Dušan Trizna.
Podľa Janigu skupina záchranárov HZS v spolupráci s dobrovoľníkmi hľadala chlapca celú noc zo štvrtku na piatok. \"Počas piatku sme pátraciu akciu posilnili. Skoro ráno bol nasadený aj vrtuľník letky ministerstva vnútra, ktorý prostredníctvom termokamery prepátral túto oblasť. Žiaľ, neúspešne. V lesnom poraste je nasadenie vrtuľníka problematické. Ak pátranie nebude v noci úspešné, v sobotu ráno vrtuľník zopakuje pátrací let, \" uviedol Janiga. Dodal, že do akcie sa doposiaľ zapojilo okolo 70 ľudí.
 

Vyberte región

mark